گیاهان بومی ومحلی میناب

ساخت وبلاگ
گیاهان بومی و محلی میناب:

شلکی (شلک):

شلکی یا شلک گیاهی سبز رنگ با برگهایی دایره شکل شبیه گل ختمی است که در تمام مناطق استان هرمزگان و میناب تقریبا به صورت انبوه وجود دارد و این گیاه پس از  برداشت و چیدن و همچنین شستن و تمیز کردن آن، به  چند روش پخت می شود و به عنوان وعده صبحانه که در گویش محلی به آن “رغ بن” می گویند و  یا به عنوان میان وعده مصرف می کنندImage result for ‫گیاه شلکی‬‎

این گیاه در زمستان و پس از بارندگی می روید که برای انسان ها و زندگی مردم کار بردی خوراکی دارد.

شلکی را باید وقتی دارای برگهای نازک و تازه هستند  با لیمو خشک و نمک در آب بجوشانند و بعد از پختن به صورت گرم میل کنند و این غذا اثر دارویی بسیار بالایی دارد به ویژه به خاطر خاصیت ملین بودن آن، برای معده بسیار مفید می باشد و در دیگر شهرستان های هرمزگان شلکی را  شستشو می دهند و  آن را به مدت تقریباَ ۴۵ دقیقه آنرا جوشانده سپس در روغن همراه پیاز سرخ کرده و نوش جان میکنند.

......................................................................................................................................

سمسول یا سمسیل:

سمسول یا سمسیل گیاه دیگری است که بعد از بارندگی به صورت خودرو در استان هرمزگان و میناب میروید.  که تا وقتی بزرگ نشده و به شکل بوته نشده نمی توان آن را مصرف کرد.

 Image result for ‫گیاه سمسیل‬‎

سمسیل  گیاهی  خودرو سبز رنگ با برگهای لوله ایی شکل ریز و دارای مزه ای شور است و در کنار سفره به عنوان یک سبزی مصرف می شود.

.....................................................................................................................................

خلالنج یا قارچ(حقر):

Related image

خلالنج یا قارچ و یا حقر  بعد از بارندگی زیر درختان به ویژه درختان کهنسال کهور و کرت محلی می روید و این قارچها در دو نوع و  رنگ سفید به نام خلالنج میشی و رنگ تیره به نام خلالنج بزی که در بعضی مواقع اندازه آنها بسیار بزرگ بوده حتی به شعاع ۳۰سانت وجود دارد و خلالنج بیشتر مورد علاقه جوانان است و آن را کباب می کنند و میخوردند و چیدن خلالنج یک تفریح مورد علاقه جوانان منطقه است و همه در این تفریح شادمان هستند.

با کاهش نزولات جوی و خشکسالی این گیاهان مفید خودرو کم شده و به همین نسبت نیز استفاده مردم از این گیاهان کمتر شده ولی هنوز هستند مناطقی که شلکی و سمسول را در فصل خود به خوبی مصرف می کنند.

پیشینه تاریخی مینـاب ( آنـامیـس )...
ما را در سایت پیشینه تاریخی مینـاب ( آنـامیـس ) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hellominab بازدید : 160 تاريخ : چهارشنبه 8 آذر 1396 ساعت: 18:16